Меню
Вашата кошница

Профилактика на климатици

План Клима предлага профилактиката на климатици и климатична техника за нуждите на частни и бизнес потребители.

Защо се прави профилактика на климатик?

Профилактиката на климатика е една от ключовите дейности за правилната поддръжка на инсталираните климатични инсталации. Отговорна за ефективната им работа през всеки сезон, независимо дали климатикът работи постоянно, или не.

Няколко са причините, поради които е важно да правите редовна профилактика на климатиците, доверявайки се на квалифициран технически екип:

  • Осигурявате изправната работа на уреда и минизмирате риска от поява на сериозни технически повреди - профилактиката има за цел да установи евентуални повреди, появили се вследствие на експлоатацията на климатика, както и и да ги отстрани навреме;
  • Редовната профилкатика на ваша климатична система води до удължаване на експлоатационния ѝ живот;
  • Гарантирате по-добро здраве за обитателите на помещенията, които се климатизират - при осъществяване профилактика на климатичните системи се почистват двата климатични модула, дезинфекцират се и се премахват натрупаните в него мръсотии.

Регулярната профилактика на климатика е предпоставка за превенция от появата на технически проблеми, нарушаващи работната ефективност на уреда. С пълна профилактика на климатика можете да възстановите ефективността му, правейки я максимално близка до фабричните ѝ стойности.

Как се прави професионална профилактика на климатик?

Тази дейност се извършва от специализиран технически екип, който разполага със знания, умения, апаратура, оборудване и опит в сферата на климатичните инсталации. Специалистите на План Клима покриват всички тези изисквания и могат да отговорят на търсенето Ви.

Профилактиката на климатика се изразява в задълбочена проверка на всичките му компоненти и свързаните с тях работни процеси, а именно:

  • Проверка, почистване и ремонтиране (ако е необходимо) на компоненти в двата климатични модула;
  • Проверка на нивото на фреона, проверка на електрическите връзки и други, с които се цели да се установят проблемни области в работата на системата;
  • Демонтаж, последващ монтаж и тестване на уреда във всичките му режими на работа след замяна на дефектиралите части.

Ако търсите надеждна фирма за профилактика на климатици в София - доверете се на експертите на План Клима.

Колко често се прави пълна профилактика на климатик и колко струва?

Ремонт и профилактика на климатици следва да се извършва поне веднъж годишно. Няма строго фиксиран момент от годината, в който следва да се осъществи, но обикновено е добре да се случи преди началото на активния работен сезон за климатика.

Колкото до това колко струва профилактика на климатик, тя варира, в зависимост от това за какъв тип устройство/система става въпрос, какъв е интензитетът му/ѝ на използване и други подобни. За повече информация може да се свържете с наш представител, който да Ви помогне.