Меню
Вашата кошница

Климатични системи Daikin: Комфорт за вашия дом

Климатичните системи и устройства се утвърдиха като особено предпочитан вариант за климатизация на помещения от всякакъв тип. В търсенето на най-добрата климатична техника, марката, под която се произвеждат този тип уреди, често се оказва водеща при избора. Сред имената, превърнали се в еталон за висококачествена климатична техника, неминуемо се нарежда името Daikin.


История на компанията

Компанията, която днес произвежда Daikin климатици, а и други продукти, отвъд категорията климатична техника, се появява като Osaka Kinzoku Kogyosho Ltd. (OKKL). Основана е в Япония през 1924 г. от Акира Ямада и първоначално е ориентирана към производството на тръби за самолетни радиатори.

От началото на 30-те години на миналия век специализира в производството на хладилна техника и вентилация. Компанията успява да задържи пазарните си позиции по време на двете световни войни, както и в кризисните за икономиката следвоенни години. Освен на японския пазар, Дайкин започва да навлиза и в много западни страни.

Оптимален комфорт
Климатиците на Daikin са създадени, за да внесат максимален комфорт във вашия дом по всяко време на годината.

Гарантирано качество
Всички Daikin продукти се отличават с високото си качество на изработка. 100% японско качество.

Енергийна ефективност
Използвайте енергоефективни решения, с които ще намалите разходите си за отопление и охлаждане.

Цялостен контрол
Климатичните системи на Daikin позволяват контрол от всяко едно място, посредством вашето мобилно устройство.Daikin създава революция в климатичната техника

През 50-те години разработва първите компактни кондиционери - уреди, предназначени за поддържане температурата и влажността на въздуха в помещенията. През 1957 г. се появява ротационният компресор - това е най-малкият херметичен компресор в Япония дотогава. Година по-късно е създадена и първата Daikin термопомпа.

Daikin навлиза и в индустрията

От 1963 г. компанията носи името Daikin Kogyo Co. Ltd. (DKC). В производството ѝ силно застъпени вече са климатиците. Те започват да намират широко приложение и в индустрията - едни от първите Дайкин климатици се инсталират в заводите на Fuji, в кораби и туристически автобуси.

Daikin разширява производството си

От 1964 г., когато в Токио се провеждат Летните олимпийски игри, възниква необходимостта от климатизация на множество сгради, подземни паркове и институции. Тогава Daikin производството се разширява дотолкова, че компанията открива нова фабрика, специализирана в проектирането на таванни климатици.

От 1966 г. започва масовото производство и на центробежни чилъри. Това бележи появата и на Daikin сплит система, която дава възможност за климатизиране на няколко помещения посредством няколко вътрешни модула, захранвани от едно външно тяло.

Daikin въвежда иновации за енергийна ефективност

През 1982 г. Daikin намира решение и за справяне с енергийната криза, възникнала през 70-те години, като проектира системите за променлив разход на хладилния агент. За климатици Дайкин това е нов етап в технологичното им развитие, когато се касае за отоплението и/или охлаждането на особено големи пространства.

Второ поколение такива системи, които предлагат много по-модерни решения и конкретно използването на агенти, незастрашаващи озоновия слой на Земята, се създават през 2003 г. Daikin производството стъпва и в Европа, когато се появяват няколко завода на компанията. Те дават възможност за Daikin да развие максималния си потенциал и да бъде много по-близо до крайните си клиенти.

Daikin - еталон в климатичното производство днес

Днес Daikin е сред най-големите компании, тясно специализирани в производството на климатична техника. В портфолиото на марката влизат и редица продукти, проектирани и за други нужди:

  • За пречистване и овлажняване на въздуха - Daikin въздухопречиствател, овлажнител за въздух, комбинирани уреди и т.н;
  • Комплексни решения за климатизация - тук се открояват продукти като Daikin газов котел, термопомпи, инвентори, хиперинвертори, сплит и мултисплит системи.

Технологии и производство

Дайкин получава множество международни отличия и се утвърждава като иновационна фирма за климатици в целия свят. В направление технологии и производство Daikin може да се похвали с:

Предоставянето на съвременни решения за подобряване качеството на въздуха

Климатиците на марката, наред с продуктите ѝ за почистване на въздуха, осигуряват отлична вентилация и филтрират въздуха.

Продукти за намаляване вредното въздействие върху околната среда - Bluevolution

Daikin е първата компания в света, която пуска на пазара климатична техника с хладилен агент R-32.

Инверторна технология

Тя е проектирана, за да осигури по-нисък разход на енергия, като не компрометира качеството на отопление и/или охлаждане в помещенията.

Производство на Daikin

Дайкин е световна марка, която е представена на множество пазари. Централата на Daikin Europe N. V. (дъщерно дружество на Daikin Industries Ltd.) е локализирана в Белгия. Daikin Industries Ltd., от своя страна, се намира в Осака, Япония. Компанията има производствени фабрики по целия свят.


Основни продуктови категории на марката Дайкин

Дайкин специализира тясно в проектирането и предлагането на климатична техника, но не само. В портофилото от продукти на марката, освен богата гама от климатична техника (подови, стенни, таванни климатици и други), ще откриете още: сплит и мултисплит системи, термопомпи и Daikin пречистватели за въздух.

Климатици

Сред основните видове климатична техника на марката се отличават:

  • Инверторни хиперинверторни климатици - решения като Дайкин хиперинвертор предоставят ефективна климатизация с нисък енергиен разход и предоставяне на отлично отопление и/или охлаждане;
  • Климатици, подходящи за различен тип монтаж - модели като Daikin подов климатик, такъв за стенен или таванен монтаж предоставят решения за отопление и охлаждане от най-висок клас;
  • Сплит и мултисплит системи за климатизация - икономични и практични решения за фамилни къщи и сгради. Отличават се с ниски експлоатационни разходи и висок енергиен клас.

Климатиците Дайкин се проектират по начин, осигуряващ високи нива на енергийна ефективност. Фактор, който е от полза както за вас като потребители на марката, така и за природата. С ниския разход на електроенергия (климатици Дайкин А+++) спестявате от разходите си за климатизация и помагате за намаляване вредното въздействие върху природата.

Дайкин климатиците идват със стилен и компактен дизайн. Това ги прави идеални, за да се впишат във всеки интериор. Внасят едновременно стил и ефективна климатизация в помещенията ви.

Дайкин са проектирани, за да отговорят на вашите потребности. Те идват в различни капацитети и мощности за охлаждане и отопление, за да климатизират ефективно всяка стая.

Климатиците на марката предлагат лесно управление и безшумна работа. Всички модели са с Дайкин дистанционно, което позволява лесното и безпроблемно управление на климатичния ви комфорт.

Популярни модели климатици Дайкин

Едни от най-популярните серии модели уреди климатици Дайкин, които са налични и в тази продуктова категория, са:

  • Daikin Emura;
  • Daikin Comfora;
  • Daikin Perfera;
  • Daikin Stylish и други.

Защо да изберете продукти Дайкин от План Клима?

Каталогът на План Клима е представен от широка гама продукти на едни от най-престижните японски климатици - Daikin. При нас ще направите най-правилния избор за инверторен климатик Дайкин (Daikin Inverter) или хиперинверторни решения с различни мощности, сред които климатици 9-ка, 12, 14, 18 или 24.

Daikin България има представителство и у нас, благодарение на официалните вносители на марката. В План Клима си сътрудничим с доверени вносители на Дайкин, за да осигурим богат продуктов каталог в сайта си.


Често задавани въпроси за климатици Daikin:

Защо Daikin e толкова популярна марка климатици днес?

Daikin дължи популярността си на набора от съвременни технологии, дизайн и функции, интегрирани в продуктите си, наред с високите нива на енергийна ефективност, с които се отличава употребата им.

Каква е цената на климатиците Daikin?

Цената на климатици Дайкин зависи от типа, модела и класа на избрания уред. В магазина на План Клима можете да закупите климатици Дайкин, цената на които започва от 1 800 лв. и достигат до над 5 000 лв.

Колко години гаранция имат климатиците Daikin?

Срокът на гаранцията може да варира, в зависимост от типа уред, който купувате и търговеца, от който правите покупката. В общия случай гаранцията е между 3 и 5 години.

Струва ли да инвестирам в покупка на климатик Daikin?

Инвестицията във висок клас климатична техника, като тази на Дайкин, определено си струва, предвид критериите за качество и висок клас енергийна ефективност, които марката предлага.

Дайкин