Меню
Вашата кошница

Монтаж на климатици - какво е важно да знаем?

План Клима е водещ дистрибутор на климатична техника и отоплителни инсталации. Предлагаме и услугата професионален монтаж на климатици във вашия дом, офис и/или всяко друго помещение.

Монтаж на климатици - какво представлява услугата?

Инсталирането на всякакъв тип климатична техника, в т.ч. климатици, конвектори, системи за подово отпление, монтаж на термопомпи и други, включва набор от дейности, с които се цели правилното и безопасното им инсталиране.

С оглед на това да се гарантира изправността и безопасността при последващата им употреба, тази дейност следва да бъде изпълнена от специалисти. Основните стъпки за инсталация на климатик включват:

Монтаж на външно тяло

Външното тяло може да се монтира на различни места, респективно фасадата, покрива на сградата или на земята. На този етап се вземат предвид архитектурните специфики, предпочитания на клиента, влиянието на различни фактори (достъп за монтаж и обслужване, близост до растителност, дървета, възможност за окабеляване и други). Климатикът се инсталира на ниво, което да осигури правилната работа на топлообменника.

Инсталиране на тръби и проводници

С набор от специализирана пробивна техника се правят нужните отвори, в които се прекарват тръбите и проводниците, част от климатичната инсталация.

Монтаж на вътрешно тяло

Монтажът на вътрешното тяло се изпълнява съобразно предписанията на производителя и желанията на клиента за максимален комфорт и оптимална работа на климатика.

Вакуумиране на системата

Високата ефективност на климатика зависи от херметизацията на системата. Необходимо е използването на вакуум помпа, като продължителността на процеса варира, в зависимост от инсталирания тръбен път.

Какво е нужно да направите за безпроблемна инсталация на климатик?

Независимо дали ще монтираме и инсталираме климатик във вашето жилище, и/или офис, като клиенти е важно да знаете:

  • Монтажът на климатици е дейност, свързана с пробиване и запрашаване, които могат да доведат до замърсяване в помещенията Ви;
  • Когато предстои монтажна дейност, препоръчваме да покриете пода и мебелите, до които ще се осъществява монтажът;
  • В случай че в близост до мястото, където ще се осъществяват монтажните дейности, има мебели, уреди и други предмети, те трябва да бъдат премахнати, за да не създават неудобство и/или да не бъдат повредени.

В случай че търсите фирма за монтаж на климатици в София, План Клима е вашият надежден изпълнител за тази услуга.

Монтаж на климатици - цена

осъществява професионален монтаж на климатици в София и други населени места, като цената за инсталиране на климатици зависи от спецификите на монтажа, който ще се осъществява спрямо индивидуалния проект. За повече информация може да се свържете с наш представител и с удоволствие ще отговорим на всичките Ви въпроси.